مبانی نظری ریسک سقوط قیمت سهام

دسته بندي : علوم انسانی » حسابداری
مبانی نظری ریسک سقوط قیمت سهام همراه با رفرنس های2023-2022و1403-1402 (مرداد 1402)

بخشی از متن:
یکی از موضوعاتی که در ارتباط با رفتار قیمت سهام به طور گسترده مورد توجه پژوهشـگران مالی بوده است، تغییرات ناگهانی قیمت سهام است که به دو صورت سقوط و جهـش در قیمـت سهام رخ می دهد. با توجه به اهمیتی که سرمایه گذاران برای بازده سهام خود قائل هستند، پدیده سقوط قیمت سهام که منجر به کاهش شدید بازده سهام می شود، در مقایسـه بـا جهـش، بیشـتر مورد توجه قرار می گیرد. سقوط قیمت سهام یک تغییر منفی بسیار بزرگ و غیرمعمول در قیمت سهام است که بدون وقوع یک حادثه مهم اقتصادی رخ می دهد و به عنوان پدیدهای مترادف بـا چولگی منفی در بازده سهام در نظر گرفته می شود (حسن زاده دیوا و بزرگ اصل ،1403)
تغییر قیمت سهام در بازار امری عادی تلقی می‌گردد اما موضوعی که همواره موجب نگرانی سرمایه گذاران است، موضوع تغییرات ناگهانی قیمت سهام می‌باشد .موضوع تغییرات ناگهانی قیمت سهام، طی سالهای اخیر و به ویژه بعد از بحران مالی سال 2008 توجه بسیاری از دانشگاهیان و افراد حرفه ای را به خود جلب کرده است .این تغییرات به دو صورت سقوط و جهش قیمت سهام رخ می دهد .با توجه به اهمیتی که سرمایه گذاران برای بازده سهام خود قائل هستند، پدیده سقوط قیمت سهام که منجر به کاهش شدید بازده میشود، در مقایسه با جهش بیشتر مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است (تقی زاده خانقاه وبادآور نهندی ، 1398).
مدیران دارای انگیزهای متفاوتی جهت مخفی نمودن نتایج نامطلوب عملیات می‌باشند. چنانچه مدیران برای یک دوره طولانی اقدام به نگهداری وانباشت اخبار بد در داخل شرکت کنند بین قیمت ذاتی سهام شرکت و ارزش تعیین شده برای آن توسط سرمایه گذاران یک شکاف بزرگ (حباب قیمتی سهام) ایجاد می‌شود، هنگامی که توده اخبارمنفی انباشت به نقطه انفجار می‌رسد به یکباره وارد بازار شده و به ترکیدن حباب‌های قیمتی و سقوط قیمت سهام می‌انجامد (هاتن  و همکاران،2009). 
سقوط قیمت سهام پدیده‌ای است که معمولاً به‌علت وجود حباب در قیمت سهام شرکت رخ می‌دهد. این مسئله ناشی از اقدام‌های مدیریتی مانند تعویق در انتشار اخبار بد، تسریع در انتشار اخبار خوب، فرار از مالیات، استمرار پروژه‌هایی با ارزش فعلی منفی، و عدم شفافیت اطلاعات مالی است ، در این پدیده قیمت سهام دچار تعدیل شدید منفی و ناگهانی می‌شود. مدیریت شرکت بر اثر انگیزه‌های خودخواهانه یا خیرخواهانه، با استفاده از سیستم حسابداری اقدام به بیش‌نمایی عملکرد شرکت از راه تعویق در انتشار اخبار بد و نیز تسریع در انتشار اخبار خوب می‌کند. این روند موجب نبودِ شفافیت اطلاعات مالی و ایجاد حباب در قیمت سهام شرکت می‌شود(حاجیها ، و  رنجبر ناوی ، 1397). همواره پژوهشگران و سرمایه گذاران در صدد بررسی عوامل منجر به بروز این پدیده و عواملی که منجر به جلوگیری از آن می‌شود می‌باشند .دانستن علل وجود این پدیده، راه کارهایی که از بروز این پدیده در بازارهاي سرمایه جلوگیري به عمل می آورد و نیز مدل هایی که بتواند این پدیده را پیش بینی کند از اهمیت بسزایی براي اداره کنندگان بازار سرمایه برخوردار است.در این پژوهش ،محقق به دنبال بررسی ارتباط متغیرهای کلان اقتصادی ومالی بر ریسک سقوط قیمت سهام با نقش تعدیلگر مدیریت ریسک در بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد.
2-2-مبانی نظری 
2-2-1- مفاهیم ریسک سقوط قیمت سهام
ریسک سقوط سهام یک عنصر حیاتی در بازده سهام برای سرمایه گذاران است چراکه برخلاف ریسک هایی که از نوسانات سیستماتیک ناشی می گردند، با تنوع بخشی نمی توان آن را کاهش داد. نظریه زیربنایی برای ریسک سقوط سهام را نظریه اندوخته کردن اخبار بد میدانند. این نظریه بیان می کند که انگیزه های مدیریتی برای محدود کردن و جلوگیری از انتشار اخبار بد در یک دوره طولانی احتمال ریسک سقوط سهام را افزایش می دهد. وقتی انباشتگی اخبار بد به یک آستانه و سرحد می رسد، به یکباره برای بازار آشکار می گردد، و منجر به یک افت بزرگ در قیمت سهام می گردد (حبیب و حسن ، 2018).
شرکت‌ها به‌عنوان واحدهای اقتصادی به دنبال سودآوری و دست یابی به ثروت بیشتر هستند به دلایل مختلف که مهم‌ترین آن جدایی مالكیت از مدیریت است، شرکت‌ها علاوه بر انجام فعالیت اقتصادی، وظیفه پاسخ گویی به افراد بیرون از شرکت را نیز به عهده دارند بر اساس شواهد تجربی، کارآترین شیوه پاسخ گویی گزارشگری مالی است در سال‌های اخیر در پی رسوایی‌های گسترده مالی در سطح شرکت‌های بزرگ مثل (اِنرون و ورلدکام) و عدم اطمینان به اعداد و ارقام حسابداری که مهم‌ترین بخش گزارش‌های مالی را تشكیل می‌دهد؛ اعتماد سرمایه‌گذاران به‌صورت‌های مالی تهیه‌شده توسط مدیریت کم شده است. یكی از زمینه‌هایی که می‌تواند باعث نبود اطمینان از سرمایه‌گذاران شود، پدیده سقوط قیمت سهام است سقوط قیمت سهام پدیده‌ای است که عموماً به علت وجود حباب در قیمت سهام شرکت رخ می‌دهد و این مسئله به علت اقدامات مدیریتی نظیر تعویق در انتشار اخبار بد و تسریع در انتشار اخبار خوب، فرار از مالیات، استمرار پروژه‌های با ارزش فعلی منفی و عدم شفافیت اطلاعات مالی صورت می‌پذیرد. سقوط قیمت سهام پدیده‌ای است که عموماً به علت وجود حباب در قیمت سهام شرکت رخ می‌دهدو این مسئله به علت اقدامات مدیریتی نظیر تعویق در انتشار اخبار بد و تسریع در انتشار اخبارخوب، فرار ازمالیات، استمرار پروژه‌های با ارزش فعلی منفی و عدم شفافیت اطلاعات مالی صورت می‌پذیرد (کیم  و همکاران، 2011).


فهرست مطالب:
2-1- مقدمه
2-2-مبانی نظری
2-2-1- مفاهیم ریسک سقوط قیمت سهام
2-2-1-1-عوامل مؤثر بر ریسک سقوط قیمت سهام(ویژگی هاي شرکت،توانایی مدیریت،متغیرهاي کلان اقتصادي)
2-2-2-متغیرهای کلان اقتصادی
2-2-3-عملکرد مالی شرکت
2-2-4-مدیریت ریسک
2-3-مبانی نظری ارتباط ریسک سقوط قیمت سهام ومتغیرهای حسابداری ونظارتی
2-3-1-متغیرهای کلان اقتصادی و ریسک سقوط قیمت سهام
2-3-2- عملکرد مالی شرکت و ریسک سقوط قیمت سهام
2-3-3- مدیریت ریسک و ریسک سقوط قیمت سهام
2-3-4-ریسک سقوط قیمت سهام و ساختار گزارش‌های مالی
2-3-5-کمیته حسابرسی و ریسک سقوط قیمت سهام
2-3-6-قدرت مدیرعامل و ریسک سقوط قیمت سهام
2-3-7-رقابت بازار و ریسک سقوط قیمت سهام
2-4-اهمیت و ضرورت مطالعه ریسک سقوط قیمت سهام
2-5-پیشینه تحقیقات انجام شده در مورد موضوع ریسک سقوط قیمت سهام
2-5-1- پیشینه داخلی تحقیقات انجام شده ریسک سقوط قیمت سهام 1403-1402
2-5-2- پیشینه خارجی تحقیقات انجام شده ریسک سقوط قیمت سهام 2023-2022
منابع..........................
دسته بندی: علوم انسانی » حسابداری

تعداد مشاهده: 5423 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.docx

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش و دارای منبع

تعداد صفحات: 45

حجم فایل:105 کیلوبایت

 قیمت: 135,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252